Társadalmi felelősségvállalás

Társaságunk megalakulása óta alapvető fontosságúnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten anyagilag is kifejezésre juttassa tágabb társadalmi környezete iránt érzett felelősségtudatát. Kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekek, a betegek és a hátrányos helyzetűek felkarolására, életkörülményeik javítására, a gyermekgyógyászat támogatására, azon belül a klinikai gyógykezelés színvonalának javítására, hogy a beteg gyermekek a leghatékonyabb és legkorszerűbb gyógymódhoz jussanak.

 
Az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. 2007. óta szervezi meg a beteg, tartós gyógykezelésre szoruló és gyógyult gyermekek Élménynapját. A rendezvény célja, hogy a kicsik és hozzátartozóik legalább egy napra felhőtlenül szórakozhassanak, élvezhessék gyermekkorukat. A 2016-os Élménynap a „Cirkusz az egész világ” koncepció köré épült A Mesegyár, az Apacuka és az Alma együttes koncertjei, az SOS Gyermekfalu és Boldog Péter előadása mellett kézműves programok, lufi hajtogató bohócok, arcfestés és csillámtetoválás, illetve játékos interaktív feladatok, valamint egész napos vendéglátás várta a több mint 1200 résztvevőt.
 
Már hagyomány, hogy az MVM Partner Zrt. Élménynapja során a társaságcsoport önkéntesei is közreműködnek a kicsik szórakoztatásában. Az MVM Csoport több mint 100 munkatársa – köztük a felsővezetés tagjai – segített az apró vendégeknek az öltözködésben, a játékok kipróbálásában, étkeztetésben és a csoportok kísérésében, sőt a pihenőszobában még mesét is olvastak a legkisebbeknek.
 
Az MVM Csoport szintén hagyományosan jótékony célra fordította a karácsonyi ajándékozásra szánt keretét: az Élménynap alkalmából az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. összesen 97 500 000 forintot adományozott egészségügyi intézményeknek, gyermekgondozó szervezeteknek és alapítványoknak, amelyet a betegellátó eszközök pótlására, osztályok felújítására, laboratóriumi részlegek fejlesztésére, az alapítványok működésének biztosítására és az alapvető tevékenységük támogatására fordítanak:

 

 • Magyar Ökumenikus Segélyszervezet- 25.000.000 Ft
 • Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület- 2.500.000 Ft
 • Motivál-Ló Alapítvány – 1.000.000 Ft
 • Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ – 1.000.000 Ft
 • Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület – 1.000.000 Ft
 • Daniló Sportegyesület - 1.000.000 Ft
 • Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány - 1.000.000 Ft
 • Őrangyalok Ligája - 20.000.000 Ft
 • Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika – 10.000.000 Ft
 • Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika - 10.000.000 Ft
 • Bethesda Gyermekkórház – 10.000.000 Ft
 • Heim Pál Gyermekkórház – 10.000.000 Ft
 • SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa – 3.500.000 Ft
 • Gondolkodj Egészségesen Alapítvány – 1.500.000

 

Olyan helyre igyekszünk támogatást nyújtani, ahol az a legjobban hasznosul, ahol a legkorszerűbb eszközökkel, a leghatékonyabban gyógyítanak, de önerőből nem jut minden fejlesztésre. Büszkék vagyunk arra, hogy üzleti sikereink lehetőséget biztosítanak a leginkább rászorulók iránti elkötelezettségünk kifejezésére.
 
2015. szeptemberében az MVM Partner Zrt. 15.000.000 Ft-tal támogatta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot, a Gyermekmentő Szolgálat 12 programja alapján szegény, hátrányos helyzetű és beteg gyermekeket, valamint gyermekintézményeket segít. A munkák nagy részét önkéntesek végzik. Legfontosabb karitatív céljaik, melyeket a támogatásból valósítottak meg: az egészségügyi, a nevelőszülői, az oktatási és az ösztöndíj program, a táboroztatási program, valamint a segélyszállítmányok eljuttatása a rászorulóknak.

2015. november 30.-án zárult az MVM Partner „Váltson e-számlára és száguldjon velünk!” elnevezésű jótékonysággal egybekötött nyereményjátéka. Azok a cégek, amelyek az MVM Partner kampánya keretében mondtak le a papíralapú számláról, nem csak ökológiai lábnyomukat csökkenthették, de karácsonykor mosolyt is varázsoltak több száz nehéz körülmények között élő gyermek arcára. Az MVM Partner ugyanis a 2015. szeptember 1. és 2015. november 30. között megvalósuló új e-számla regisztrációk után egy-egy karácsonyi díszbe öltöztetett földlabdás fenyőfát ajándékozott hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó intézményeknek. Így országszerte összesen mintegy 100 intézmény kapott karácsonyi ajándékot az MVM Partner környezettudatos ügyfeleinek köszönhetően.

Az MVM Partner Zrt. a 2015.-ös évben 1.162.000 Ft-os adományban részesítette az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesületet, amely a támogatás összegét a Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályának ajánlotta fel, ahol a gyermekek részére speciális gyermek lélegeztető maszkokat és egy röntgen technikai eszközt vásárolhattak meg.
 
2016. februárjában ismét csatlakozott az MVM Csoport és az MVM Partner Zrt. is a Szemem Fénye Alapítvány Öltözz Pirosba! kampányához, melynek során az akcióban résztvevő közel kilencszáz munkatárs egy piros ruhadarab vagy egy kiegészítő viselésével fejezte ki szolidaritását a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és családjaik iránt. Az MVM Csoporthoz tartozó vállalatok többsége részt vett a nemes akcióban és több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze a pécsi Dóri Ház működésének támogatására, hozzájárulva ezzel a Szemem Fénye Alapítvány további működéséhez. A Szemem Fénye Alapítvány 2011-ben indította útjára az Öltözz Pirosba! elnevezésű országos kezdeményezését, amelynek során a résztvevők együttérzésük kifejezésére piros ruhadarabot, kiegészítőt öltenek magukra és minimum 200 forintos adománnyal támogatják hazánk első gyermekhospice házát, a pécsi Dóri Házat. A hospice ház fenntartását az alapítvány nagyrészt adományokból fedezi, szolgáltatásait ingyenesen vehetik igénybe az érintettek. A Dóri Ház munkatársai segítenek a kórházból kikerülő gyermekek ellátásában, és támogatást biztosítanak a családok otthonában is.